На українських дорогах встановили вже майже 300 камер автофіксації

На українських дорогах станом на кінець 2021 року уже встановлені майже 300 камер автофіксації порушень ПДР, і там, де вони знаходяться, аварійність знижується на 65%.

Про це у Фейсбуці написав заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, говорячи про підсумки цього року для системи МВС, передає Укрінформ.

“Щодо підсумків року. Зокрема, пріоритет перший, озвучений міністром: мінімізація смертності на дорогах. Обіцянка виконана, і майже 300 камер автофіксації порушень ПДР вже на дорогах. І там, де вони (встановлені — ред.), - аварійність знижується до 65 %”, - поінформував він.

Також, за словами Єніна, уперше за 30 років Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції почав безкомпромісну боротьбу з продажем посвідчень водія. “А “ділкам” з автошкіл, які працюють у зв'язці з корупціонерами, (правоохоронці — ред.) показали, що це — погана ідея. Якщо Вам відомі подібні випадки — welcome, пишіть мені у Фейсбук”, - уточнив Єнін.

За даними заступника міністра, поліція також продовжує впроваджувати у відділках такого собі “цифрового офіцера”, або систему відеомоніторингу “Custody Records”, яка слідкує за дотриманням прав затриманих та самих поліцейських. Така система є вже у 7 відділках поліції і в подальшому з’явиться ще у 20, написав Єнін.

“Інший пріоритет міністра, - це збереження життів дітей у пожежах та на воді. Комплекс дій, упроваджених рятувальниками ДСНС, дав зростання цих показників. І на воді ми вже фіксуємо зниження (смертності дітей — ред.) на 15%”, - поінформував він.

Серед іншого, Єнін зазначив, що ДСНС входить у наступний рік із новими 24 підрозділами добровільної пожежної охорони, і що рятувальники цьогоріч отримали оновлення авіаційного парку та іншої техніки.

“Це, звичайно, далеко не все, що встигли зробити за чотири місяці роботи у МВС, але те, що варто уваги кожного. Нам, безумовно, є з чим працювати й до чого рухатися. Плани на наступний рік — більш ніж амбітні. Бажаю кожному з нас сил та терпіння для позитивних змін. З прийдешніми святами”, - уточнив заступник міністра.

Як повідомлялося, 20 грудня сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України запустили масштабну кампанію із виявлення та протидії фактам корупції у стінах сервісних центрів МВС.