Як ветеранам знайти роботу після військової служби – освітній курс Мінцифри

Відео

Міністерство цифрової трансформації презентувало новий освітній курс "Як знайти бажану роботу після військової служби".

Як повідомили Укрінформу у пресофісі Мінцифри, безоплатно пройти навчання на курсі можна на порталі "Дія.Цифрова освіта".  

"Це 7 серій тривалістю 8-12 хвилин. Курс дозволить учасникам та учасницям бойових дій і ветеранам АТО/ООС розібратися в головних інструментах ефективної профорієнтації, складання резюме, правильного пошуку роботи, підготовки до співбесіди та успішного її проходження", — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у розробці матеріалів до серіалу взяли участь понад 100 учасників бойових дій та ветеранів АТО/ООС, які поділилися власним досвідом працевлаштування після військової служби. А також свої рекомендації надали компанії, у яких успішно працюють ветерани.

Читайте також: З початку року допомогли знайти роботу восьми тисячам ветеранів - Лапутіна

"Завдяки цифровізації ми зможемо запускати нові комфортні сервіси та ще більше піклуватися про ветеранів. Тому зараз спільно з Мінветеранів ми переводимо в онлайн найнеобхідніші державні послуги для військових. Скоро в "Дії" з’явиться новий цифровий документ — електронне посвідчення ветерана. А зараз ми запускаємо курс на порталі "Дія.Цифрова освіта", який допоможе ветеранам знайти роботу та повернутися до мирного життя. Далі готуємо ще більше сервісів для підтримки тих, хто стояв на захисті нашої країни", — розповів віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Трансляцію презентації курсу можна подивитися на Ютуб-каналі Мінцифри.  

Освітній серіал створено громадською організацією "Зелена смуга" в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації, Міністерством у справах ветеранів, компанією INDIGO Tech Recruiters, а також Work.ua, за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.