Шкарлет закликав ЄС створити фонд відновлення освітньої інфраструктури України

Очільник МОН Сергій Шкарлет закликав серед країн ЄС створити фонд відновлення освітньо-наукової інфраструктури України.

Про це Шкарлет повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Звернувся до Ради Міністрів ЄС з проханням розглянути можливість створення серед країн ЄС окремої програми або фонду з відновлення освітньо-наукової інфраструктури та функціонування освітньо-наукової галузі України», - написав глава МОН.

Він зазначив, що невідкладним питанням є оперативна підтримка та задоволення освітніх потреб переміщених українських громадян: дітей, учнів, студентів.

«Тож я щиро вітаю ідею створення міністрами освіти країн ЄС групи підтримки України, що буде координувати розв'язання освітньо-наукових питань», - додав міністр.

Шкарлет подякував європейським колегам за непохитну підтримку в боротьбі з безпрецедентним проявом агресії з боку рф та звернувся до них з проханням підтримати прагнення України до вступу в ЄС і закриття неба над країною.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.