Ткаченко порадив фейсбучним «експертам» йди на фронт або у волонтери

Очільник МКІП Олександр Ткаченко вважає, що прислів’я «менше говорити, а більше робити» має пам’ятати кожен, особливо під час війни.

Як передає Укрінформ, до цього закликав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі.

«Бачу, що після 20-ти днів протистояння деяким фейсбучним і не лише риторикам стало нудно і вони взялися за свою довоєнну «роботу» – нагадувати, хто, на їхній погляд, що поганого зробив для обороноздатності країни, хто зараз більше робить для перемоги і навіть хто за кого коли голосував. Якщо у людей є час на подібні пости та заяви, значить, у них є вільний час та енергія, якої дуже потребує зараз наша країна», - зазначив Ткаченко.

Водночас він порадив скерувати свою енергію в мирне або воєнне русло, бо війну ще не закінчено.

«Якщо у вас забагато часу – займіться волонтерством, якщо у вас письменницький талант – вступайте в інформаційні війська, якщо вам хочеться когось принизити – йдіть у кіберармію. Робіть щось для того, щоб деморалізувати ворога, а не українців. Якщо у вас руки сверблять, щоб написати їдкий пост – значить, у вас просто забагато вільного часу», - зауважив міністр.

Він нагадав, що кожен допис, кожна заява, кожен виступ може використати наш ворог проти українців, і закликав фільтрувати будь-які слова, які хочеться написати чи сказати.

«Чвари українців між собою – найбільше, чого би хотілося кремлю. І вони теж використовують цю технологію. Але коли ми без «руки путіна» починаємо сваритися самі між собою під час війни – це неприпустимо. Ми маємо бути єдиними і залишити всі політичні та інші чвари у минулому. Зараз наше завдання – підтримувати Збройні сили України, перемогти у війні і відбудувати країну», - наголосив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики Ткаченко разом з міністрами культури ЄС звернулися до ЮНЕСКО щодо скасування проведення 45-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини в Казані та перенесення її до Львова.

Із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.