Прокуратура повідомила підозру російській співачці чичеріній

Правоохоронці повідомили російській співачці про підозру в посяганні на територіальну цілісність України та наругу над Державним Прапором.

Як передає Укрінформ, про це поінформувала у Телеграмі пресслужба Офісу генерального прокурора (ОГП).

«За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру російській співачці у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України та нарузі над державним символом (ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 338 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, артистка прибула до Запорізької області для підтримки військовослужбовців рф, і разом із загарбниками вона зняла з даху будівлі мерії Енергодара український прапор.

Окрім того, як зазначається, співачка неодноразово виправдовувала дії військо-політичного керівництва держави-агресора рф, закликала до захоплення збройними силами росії територій України, підтримувала захоплення частин Луганської та Донецької областей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Раніше, 22 березня у Енергоатомі поінформували, що російська співачка та давня фанатка “руского міра” Юлія Чичеріна разом із загарбниками зняла український прапор з мерії Енергодара.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.