До України вже завезли майже 130 тисяч тонн гуманітарних вантажів - Шмигаль

Завдяки міжнародним партнерам та небайдужим людям до України загалом ввезено більше як 128 тисяч тонн гуманітарних вантажів.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Завдяки нашим міжнародним партнерам та людям з великим серцем по всьому світу до України вже ввезено більше як 128 тисяч тонн гуманітарних вантажів. Наразі черги в пунктах пропуску на західному кордоні відсутні", - сказав Шмигаль.

Він додав, що моніторинг фактів та причин затримання гуманітарної допомоги в пунктах пропуску здійснюється керівництвом Державної митної служби 24/7 і важливим є спрощення ввезення гуманітарної допомоги.

"На підставі лише однієї сторінки спрощеної декларації гуманітарні вантажі оформлюються митницею за 10-15 хвилин. Ще раз хочу підкреслити, що отримувати будь-які документи від ВЦА чи інших органів для ввезення гуманітарної допомоги не потрібно", - наголосив глава уряду.

Шмигаль також зауважив, що стратегічно Україна вже перемогла агресора і зараз маємо працювати, аби максимально наближати нашу перемогу, кожен на своєму місці.

"Ми маємо забезпечити надійний тил для нашої армії. Для цього економіка має працювати. Має бути посівна. Відкриватись магазини. Запускатись заводи", - наголосив Шмигаль.

Він також нагадав, що за останні два тижні уряд і парламент переформатували нашу економічну, фінансову, продовольчу, транспортну та енергетичну галузі.

"Радикально зменшені податки для бізнесу. Прибрано більшість регуляцій та бюрократичних паперів. Надано можливість будь-якому підприємцю взяти кредит під 0%. Парламент вчора проголосував за законопроєкт, який дозволить нам зробити найшвидшу у світі митницю. Прибирається ПДВ та ввізне мито на імпорт товарів, які завозяться платниками єдиного податку з обігу. На митниці також тепер працює декларативний принцип роботи", - наголосив Шмигаль.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року путінська росія розпочала новий етап війни проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.