Прощання з Кравчуком, велозаїзд у вишиванках і «Стефанія Експрес»

Фото тижня

Україна продовжує протистояти повномасштабному вторгненню рф. Життя під час війни фіксують фотокореспонденти Укрінформу.

Що потрапило в об’єктиви цього тижня – дивіться у добірці світлин.

Фото: Павло Багмут

Президентське подружжя Володимир та Олена Зеленські під час церемонії прощання з першим президентом незалежної України Леонідом Кравчуком в Українському домі, Київ, 17 травня 2022 року.

Фото: Володимир Тарасов

Три колишні президенти України Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко (справа наліво) спілкуються з журналістами після завершення церемонії прощання з їхнім попередником – першим президентом незалежної України Леонідом Кравчуком в Українському домі, Київ, 17 травня 2022 року.

Фото: Руслан Канюка

Учасники тримають у руках плакати із закликами до влади Китаю докласти зусиль для порятунку заблокованих на "Азовсталі" українських військових під час мирної акції "Save Mariupol" у Маріїнському парку навпроти посольства Китайської Народної Республіки (КНР), Київ, 17 травня 2022 року.

Фото: Сергій Гудак

Нацгвардійці проходять вишкіл із тактичної медицини, Закарпатська область, 19 травня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Українські військові показали журналістам завершальний етап зведення третьої лінії фортифікаційних споруд для оборони Запоріжжя, Запорізька область, 17 травня 2022 року.

Фото: Павло Багмут

Військовослужбовець з антидроновою рушницею, кошти на яку були зібрані у межах благодійного концерту, під час презентації, Київ, 14 травня 2022 року.

Фото: Євген Котенко

Військовослужбовці несуть труну на території церкви Святого Миколая УГКЦ на Аскольдовій могилі під час церемонії прощання з лейтенантом 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Денисом Антіповим, який загинув, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, під час оборонного бою підрозділів бригади з росіянами поблизу села Довгеньке Ізюмського району Харківської області, Київ, 18 травня 2022 року.

Фото: Сергій Гудак

Учасники церемонії прощання з захисниками України Олександром Сєроусовим та Робертом Мадяром, які загинули у бою із російськими загарбниками, Ужгород, 16 травня 2022 року.

Фото: Альберт Кошелев

Патріотичний білборд на вулиці Запоріжжя, 13 травня 2022 року.

Фото: Альберт Кошелев

Артмурал авторства вуличного художника Дениса Антюкова у Хортицькому районі міста, де на стіні однієї з господарських споруд він разом із помічницею зобразив відому поштову марку "Русскій воєнний корабль, іді… !", Запоріжжя, 19 травня 2022 року.

Фото: Ніна Ляшонок

Діти-переселенці з тимчасово окупованих російськими військами територій і маленькі одесити створюють малюнки, за якими буде зроблено шеврони для українських військових, Одеса, 13 травня 2022 року.

Фото: Юлій Зозуля

Соліст Одеської опери Андрій Харламов виступає під час концерту на підтримку захисників Маріуполя на території Чорноморського яхт-клубу, Одеса, 15 травня 2022 року.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

Волонтери з різних міст України влаштували акцію-заклик «Ти потрібен тут!», звертаючись до всіх громадян не залишати територію України у складні часи та знайти своє місце у справі допомоги державі, Ужгород, 15 травня 2022 року.

Фото: Павло Багмут

Експонати, представлені в межах мистецького проєкту "Поговори зі мною в укритті", в одному зі столичних сховищ, Київ, 16 травня 2022 року.

Фото: Ніна Ляшонок

Наслідки обстрілу російськими військами об'єкта туристичної інфраструктури, Одеська область, 16 травня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Зруйнований унаслідок обстрілів російськими військами будинок у селі Кам'янське, що перебуває у "сірій зоні", Запорізька область, 16 травня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Дружина загиблого бійця полку "Азов", яка втратила на війні брата, маму та чоловіка, з дітьми під час зустрічі її з пологового будинку, Запоріжжя, 13 травня 2022 року.

Фото: Сергій Гудак

Упродовж дня кілька ужгородських фотографів робили портрети всім охочим на тлі державного прапора. Усі кошти підуть на потреби українських військових. Ужгород, 14 травня 2022 року.

Фото: Руслан Канюка

Фотограф у рожевій панамці робить світлину нової назви поїзда Івано-Франківськ – Київ "Стефанія Експрес", перейменованого з нагоди перемоги українського гурту Kalush Orchestra у фіналі "Євробачення-2022", Київ, 17 травня 2022 року.

Фото: Микола М’якшиков

Учасники військового оркестру Оперативного командування "Схід" виступають під час благодійного концерту "Пісні на станції метро" у Дніпровському метрополітені, Дніпро, 14 травня 2022 року.

Фото: Сергій Гудак

Учасники благодійного велозаїзду Big City Ride з нагоди Дня вишиванки, Ужгород, 19 травня 2022 року.

Фото: Ніна Ляшонок

Із нагоди святкування Дня вишиванки у Міському саду волонтери пропонували пересічним одеситам спробувати вишити традиційну українську сорочку, Одеса, 19 травня 2022 року.

Фото: В’ячеслав Мадієвський

Учасник майстер-класу з гончарства під час заходів до Міжнародного дня музеїв у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту, Ужгород, 18 травня 2022 року.

Фото: Володимир Тарасов

Відкриття монументального горельєфного панно "Місто на семи горбах" у приміщенні нещодавно відреставрованої пам’ятки Національного заповідника "Софія Київська" — Консисторії, Київ, 18 травня 2022 року.

Фото: Микола М’якшиков

Автомобілі в черзі за пальним на заправці, Дніпро, 18 травня 2022 року.

Фото: Юлій Зозуля

Чоловік на велосипеді проїжджає повз чергу з автомобілів на одній з місцевих заправних станцій, Одеса, 19 травня 2022 року.

Фото: Анатолій Сірик

Урочиста церемонія підняття прапора Сполучених Штатів Америки з нагоди відновлення роботи посольства США у Києві після тримісячної перерви у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, Київ, 18 травня 2022 року.

Фото: Дмитро Смольєнко

Собака на подвір'ї у селі Кам'янське, що перебуває у «сірій зоні», Запорізька область, 16 травня 2022 року.

Фото: Альберт Кошелев

Собаки граються в парку, Запоріжжя, 17 травня 2022 року.

Фото: Юлій Зозуля

Блошиний ринок на Молдаванці, Одеса, 15 травня 2022 року.