Україна та Польща співпрацюватимуть у створенні університетських лікарень

Фото

Під час візиту до Республіки Польща українська делегація на чолі з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком домовилася про співпрацю в напрямку створення багатопрофільних університетських лікарень та симуляційних центрів при кожному з медичних університетів у межах програми з відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров'я повідомляє у Фейсбуці.

"Процес створення університетських клінік та лікарень в Україні є незворотнім. Адже, функціонування клінік — це стратегія розвитку для вищої медичної освіти, її майбутнє", — наголосив очільник МОЗ.

Ляшко підкреслив, що університет не може успішно розвиватися та готувати конкурентних фахівців, не маючи власної клінічної бази для навчання. "У нашому баченні, університетська клініка — це насамперед потужна, велика і багатопрофільна лікарня, що створює можливості для навчання та досліджень", — додав він.

Читайте також: Від початку повномасштабної війни загинули 12 цивільних медиків - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство охорони здоров’я підтримало передання клінічної лікарні Львівської залізниці під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького для створення на її базі університетської клініки.