Українців заспокоїли в ОП: «Прильоти» по енергетичних обʼєктах є, але не все так погано

Енергетики та усі служби нині оперативно ліквідовують наслідки влаштованих росією ракетних обстрілів 23 листопада, тому ситуація поступово налагоджується, а українцям зі свого боку варто зберігати спокій.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

“Усі енергетики, уся влада працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити електрику. Ми над цим працюємо із першої хвилини ракетних обстрілів. І зараз працюємо. Я хотів би, щоб всі трохи заспокоїлися, бо не все так погано. Дійсно, є багато прильотів по об'єктах енергетичної інфраструктури, але ми все подолаємо”, - сказав Тимошенко.

Читайте також: Місцева влада та всі служби працюють над відновленням світла та водопостачання – Зеленський

За його словами, вже відбулася нарада центральної влади із місцевою владою, на якій скоординували зусилля. Нині електрики лагодять енергооб'єкти та мережі, а влада проситиме АЗС та супермаркети надавати населенню доступ до генераторів, щоб була можливість підзарядити телефони, наприклад. Вже розгортаються "Пункти незламності" зі світлом й інтернетом на випадок серйозних уражень систем електропостачання, а також запущено сайт із мапою цих пунктів. “Сьогодні увечері вже переважна більшість з них запрацюють, а деякі вже працюють. Також зараз очільники усіх областей прокомунікують із населенням, у Телеграм-каналах будуть опубліковані усі адреси “Пунктів незламності”, - додав заступник керівника ОП.

Раніше Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 23 листопада також провів онлайн-нараду з керівниками дипломатичних місій та установ України за кордоном щодо забезпечення обладнанням та комплектуючими для відновлення пошкоджених внаслідок збройної агресії рф об'єктів енергетики України.

Читайте також: Європа запустила програму «Генератори надії» для України

Європейський парламент розпочинає ініціативу «Генератори надії». Найближчим часом у ЄС планують зібрати тисячі генераторів та іншого енергетичного обладнання для передачі в Україну.

Як повідомлялося,ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.