кремль наказав святкувати Новий рік скромно і з вшануванням «героїзму» загарбників – ЗМІ

кремль надіслав регіональній владі, держкомпаніям і російським установам культури вказівки зі святкування Нового року, в яких порадив «проявити стриманість у витратах» і зробити акцент на «вшануванні героїзму захисників вітчизни», які ведуть загарбницьку війну в Україні.

Про це повідомляє російське пропагандистське видання РБК, якому вдалося підтвердити справжність «рекомендацій», передає Укрінформ.

Так, при організації дитячих ялинок потрібно зберігати їх традиційний формат, а будь-які обмеження є «вкрай небажаними». Під час дитячих свят також пропонується передбачити «згадування героїзму захисників вітчизни (російських загарбників в Україні – ред.) й можливість від імені дитини надіслати їм вітання».

Читайте також: Україна має боротися з російською дезінформацією на своїй території - Президент

Стосовно святкових заходів для дорослих, у кремлі зазначили, що «існує запит громадян на прояв стриманості у витратах». При цьому, регіонам і муніципалітетам дано вказівку «вітати з Новим роком сім'ї учасників «спеціальної військової операції» (так в рф називають війну проти України – ред.) за участі дітей збирати та надсилати вітальні листівки учасникам «СВО» від імені їхніх сімей, а також привітати поранених у шпиталях».

Новорічні ярмарки в росії планують використовувати як «інструмент суспільної консолідації» з можливістю «зібрати та відправити подарунок учасникам «СВО». Зокрема, планується розмістити стенди «Все для перемоги», «де кожен зможе зробити свій внесок у забезпечення потреб військовослужбовців» - здати кошти для закупівлі майна для російських військовослужбовців.

Схожі вказівки надано й «регіонам, які шефствують над населеними пунктами в ЛНР, ДНР, Херсонській та Запорізькій областях», яким пропонується встановити там ялинки, урочисто їх відкрити та «сформувати агітбригади, включаючи Дідів Морозів та Снігурок, щоб привітати військових у зоні СВО в підшефних військових частинах». У самих військових частинах кремль наказав встановити новорічні ялинки з іграшками «у вигляді побажань від дітей» і зробленими дітьми своїми руками.

Читайте також: У Єврокомісії застерегли Маска від допуску роспропаганди у Twitter

При формуванні концертних програм регіонам та телеканалам дано вказівку підтримати артистів «патріотичної спрямованості», серед яких Поліна Гагаріна, Олег та Родіон Газманови, Микола Расторгуєв, Григорій Лепс та ряд інших.