Росіяни вважають законним викрадення українських дітей - дослідниця

В очах росіян викрадення українських дітей Російською Федерацією є законним.

Про це заявила представниця Лабораторії гуманітарних досліджень Єльської школи громадського здоров'я (Yale HRL) Кейтлін Говарт на брифінгу, який відбувся в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Вони вбачають все, що вони роблять, законним в очах своїх людей. Нам треба вступати в цю діяльність на публічному рівні, адже коли вони це роблять, вони посилають своєму суспільстві сигнали, що це нормально. Ми маємо посилати сигнали, що це неправильно, адже коли ви щось робите з дитиною у таємний спосіб, це вже ненормально”, – сказала дослідниця.

Вона також поінформувала, що Лабораторії вдалося зафіксували 2 444 випадків вивезення українських дітей у Білорусь та викрадення з окупованих територій. Дослідники певні, що таких дітей насправді набагато більше, ніж вони відслідкували, і вони збирають дані для звітності і правосуддя, а також щоб повернути їх до України.

Читайте також: Офіційно підтверджена депортація понад 19,5 тисячі українських дітей - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук наголосила, що росіяни мають абсолютно чітку та сплановану геноцидну політику щодо українських дітей.