Перед судом постане військовий, який продавав завезені як гуманітарну допомогу автівки

Фото

Працівники Державного бюро розслідувань направили до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця і його спільника, які завозили в Україну з країн Європи автомобілі як гуманітарну допомогу для Збройних сил України, а потім їх продавали.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“Зловмисники купували за кордоном машини нібито для військових та ввозили їх в Україну без сплати митних платежів. Однак замість передачі військовим виставляли їх на продаж на спеціалізованих торгових інтернет-платформах”, - ідеться у повідомленні.

Зокрема за майже 12 тис. доларів вони продали два автомобілі - Nissan X-Trail (4,8 тис. доларів) та Hyundai Santa Fe (7 тис. доларів).

Працівники ДБР затримали спільників. На обидва автомобілі накладений арешт. Встановлена вартість автомобілів - 629 тис. грн.

Військовослужбовець та його спільник обвинувачуються у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте також: У Києві затримали шахраїв, які планували «заробити» на обміні полонених $60 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, у лютому у Чернівецькій області правоохоронці заблокували канал ввезення для продажу автомобілів, які маскували під гуманітарну допомогу. Порушникам інкримінують ухилення від сплати мита на 2,2 млн грн.