Укрінформ у квітні: кількість ексклюзивних матеріалів значно зросла, а найпопулярніші публікації - про мобілізацію

Інформаційна агенція продовжила щоденно висвітлювати актуальні та резонансні теми в Україні та світі.

Найбільшою популярністю користувалися статті на теми про події на фронті, закон про мобілізацію та військову допомогу Україні від міжнародних партнерів. 

У квітні відбувся офіційний візит президента України Володимира Зеленського до Чернівців. У рамках візиту він провів низку зустрічей. Зокрема, взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, презентації економічної платформи “Зроблено в Україні”, відвідав та нагородив українських воїнів, які лікуються після поранень, зустрівся зі студентами чернівецьких університетів.

Журналісти Укрінформу перебували серед акредитованих на ці події ЗМІ. Агенція оперативно та у повній мірі висвітлювала ці заходи.

Серед контенту - інформаційні повідомлення, фото- та відеорепортажі, ексклюзивні коментарі знакових осіб.

Фото: Giorgios Moutafis

На сайті опубліковано інтерв’ю Президента України Володимира Зеленського  “Канцлер Шольц боїться ядерних погроз Путіна”, яке він дав німецькому журналісту Паулю Ронцгаймеру.  

Російські окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на захід від Бахмута та захопити Часів Яр до 9 травня. Саме такий дедлайн поставило своєму «м’ясу» вище воєнне керівництво рф. Чи вдасться це росіянам журналісти розпитали у військових експертів.

Щодня Укрінформ фіксує та аналізує усі події російсько-української війниОперативний аналіз ситуації на фронті серед найголовніших тем Укрінформу. 

Росія спішить скористатися “вікном можливостей”, поки вся допомога не прибула в Україну і не розгорнута. Як змінювалася ситуація на фронті у квітні 2024 року в аналітичному матеріалі “Ворог почав наступ на місяць раніше, ніж планував: нам складно, але не критично”.

Фото: Укрінформ

Особливою увагою користувалася тема щодо закону про мобілізацію в Україні. Ця тема вже тривалий час не втрачає свого резонансу. Агенція всебічно висвітлювала це питання. Опубліковано низку інформаційних матеріалів, аналітичних матеріалів, коментарів соціологів та експертів.

Серед важливих тем - виробництво власної зброї. Журналісти агенції досліджували, що змінилося за останній рік – з квітня 2023-го по квітень 2024-го - та якого прогресу досягла Україна у власному виробництві зброї. Як інноваційні технології розмінування повертають аграріям поля у матеріалі “MinesEye” – дрон, який “бачить” крізь землю”.

Тема відновлення України - одна з ключових. У Києві відбувся Recovery Construction Forum Ukraine, учасники якого озвучили основні принципи відбудови. Про нові акценти у цих процесах - у матеріалі Укрінформу

Фото: depositphotos

Агенція на постійній основі та усебіно висвітлює теми впровадження енергоефективних технологій та енергонезалежності. Відповідальне ставлення до довкілля та впровадження зелених технологій – одна з умов євроінтеграції України. Також це – нові перспективи для удосконалення й розвитку підприємництва, збільшення можливостей для експорту.  У репортажі журналістів - про результати принципово нової відбудови місцевих навчальних закладів, що постраждали на початку широкомасштабного вторгнення два роки тому. 

Фото: Укрінформ

Укрінформ детально висвітлював усі міжнародні події, пов’язані з підтримкою нашої країни у боротьбі проти російських окупантів. Серед знакових матеріалів - як відбувалося історичне для України голосування в Палаті представників США та що включає пакет допомоги, аналітичні матеріали позитивного рішення Сенату СШАМіжнародна конференцію в Гаазіпро весняну сесію Парламентської асамблеї Ради Європи за участі голови ВР України та ухвалення важливої для нас резолюції та інші.

Фото Getty Images

Також популярність читачів у квітні користувалися аналітичні статті закордонних журналістів Укрінформу, зокрема, про нову оборонну стратегію Канади для протидії Росії та Китаю, візит канцлера Шольца до Китаю  цього тижня вдруге за менш ніж 18 місяців відвідав Китай.

Протягом квітня головна редакція Укрінформу — “Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки” продовжила працювати над оперативним інформуванням української та закордонної аудиторії про поточний стан подій в рамках російсько-української війни та створенням умов для системної протидії російській дезінформації в рамках стратегічних комунікацій. Щодня Центр інформує іноземні ЗМІ та журналістів про військову агресію рф проти Зокрема, з метою викриття методів російської дезінформації та пропаганди, інформування іноземних та вітчизняних ЗМІ та журналістів здійснюється щотижнева електронна розсилка аналітичних та візуальних матеріалів Центру у кількості 20 документів. Було опубліковано 20 дайджестів з моніторингом російської пропаганди, 7 аналітичних матеріалів, 5 англомовних матеріалів з моніторингом російської дезінформації, 3 аналітичні матеріали, одне інтерв’ю, одна стаття англійською мовою.

Також було організовано та проведено круглий стіл щодо річниці ухвалення парламентської постанови “Про визначення існуючого в Російській Федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких”. Участь в обговоренні взяли урядовці, народні депутати України, науковці, журналісти, політичні експерти. 

У квітні на україномовній версії сайту “Укрінформу” було опубліковано 7 463 новин, 170 публікацій, 39 інтерв’ю та 77 матеріалів у рубриці “Експертиза”. 

ТОП-5 матеріалів з найкращими показниками щодо переглядів:

Щодо цитованості у квітні. ТОП-5 матеріалів за найширшим охопленням аудиторії:

Загальна кількість посилань за квітень — 60 092 

У квітні кореспонденти Укрінформу продукували значну кількість ексклюзивного контенту - інтерв’ю, коментарі та відеопродукти. За четвертий місяць 2024 року інформаційна агенція випустила 462 ексклюзивні матеріали. У березні - 281 матеріал.

Серед знакових ексклюзивних інтерв’ю:

Фото: Укрінформ
Фото: facebook/Maria Mezentseva

Загальна відвідуваність україномовного та іншомовних версій сайту у квітні:

  • користувачів - понад 5,2 млн;

  • переглядів - понад 13,5 млн; 

  • кількість взаємодій із сайтом - понад 34,2 млн. 

На Єдиній подієвій стрічці за місяць випущено 7 627 новин. Кореспонденти редакції оперативної інформації випустили 1 891 новину, з них 97 - ексклюзиви, економічної редакції — 720 новин, з них 31 - ексклюзивна, регіональної кореспондентської мережі - 1 832 новини, з них 102 - ексклюзиви. Закордонна редакція випустила 1 291 інформацію, 9 інтерв’ю, 43 аналітичні публікації, 113 ексклюзивів, 46 відеоматеріалів та 461 фотографію.

Фотографи Укрінформу виконали 430 фоторепортажів. Загалом опубліковано 8 162 фотографію. 

Загальні показники щодо охоплення за квітень у соціальних мережах “Укрінформу” - FacebookХTelegramInstagram та Threads - понад 36,2 млн. Це - 1,2 млн щодоби.

Кількість підписників на YouTube-канал “UkriformTV” станом на 1 травня 2024 - 874 тисяч (приріст за місяць - близько 5,3 тисяч). Переглядів відео на YouTube-каналі за квітень – 7,8 млн.  Це - 260 тисяч на добу. 

ТОП-3 відеоматеріалів Укрінформу за переглядами у квітні:

У рамках проєкту “Влада inside”, вийшло ексклюзивне відеоінтерв’ю з міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем. Журналіст та генеральний директор Укрінформу Олексій Мацука обговорив з міністром теми щодо збитків довкіллю через війну, притягнення рф до відповідальності за екологічні злочини та відшкодування, зокрема, за підрив росією Каховської ГЕС, а також розпитав про реалізацію реформ у галузі надрокористування та лісового господарства. Текстова версія інтерв’ю - на сайті Укрінформу.

Гостями “Станції Краматорськ”  були бойові медикині Олена РижІрина Цибух,  військовослужбовець ЗСУ Микола Кущ та командир взводу ЗСУ Василь Галамай.

У програмі “Лещенко запитує” побували Юлія Паєвська  (“Тайра”) та сучасна українська мисткиня Жанна Кадирова

Американська журналістка та солдатка ЗСУ Сара Ештон-Cірілло стала дописувачкою Укрінформу. Репортажі авторки можна прочитати на англомовній версії сайту агенції

Ештон-Сірілло пише свої матеріали з точки зору сержантки ЗСУ, яка перебуває на передовій. Вона описує жорстокі бої на східному фронті, руйнування міст та сіл, розповідає про мужність та професіоналізм українських військових, з якими їй довелося служити. 

Публікації Сари Ештон-Сірілло доносять до громадян США та Європи правдиву оперативну інформацію про події російсько-української війни, про хід бойових дій. Це є потужною протидією російській пропаганді та фейкам, які кремль поширює у різних державах світу.

Шановні читачі, ми удосконалили безоплатну розсилку ексклюзивних матеріалів Укрінформу по п'ятницях. 

За цим посиланням тепер дізнайтесь швидко про інформаційні ТОП-тренди країни.

Підписуйтесь на розсилку про Укрінформ:

  • вівторок - звіт агентства за тиждень;

  • п'ятниця - наші ексклюзиви.

Більше інформації - у менеджерки з комунікацій Укрінформу Наталії Максименко 0673348619, pr@ukrinform.com