Міносвіти шукає тренерів для вчителів предмету «Захист України»

Міністерство освіти та науки оголосило про програму навчання тренерів для вчителів, які викладатимуть дисципліну «Захист України».

Про це у Фейсбуці написав міністр освіти та науки Оксен Лісовий, передає Укрінформ.

«Шукаємо охочих долучитися до перезавантаження «Захисту України». Ми ґрунтовно змінили освітню програму дисципліни, і незабаром вже розпочнуться закупівлі необхідного оснащення для ефективного навчання. Але ще один надважливий пункт — підвищення кваліфікації педагогів. На цьому етапі запрошуємо до участі фахівців, які пройдуть відповідне навчання і стануть тренерами для вчителів з усієї України», - повідомив Лісовий.

Тренером або тренеркою можуть стати вчителі предмету «Захист України» та суміжних предметів; інструктори центрів цивільного захисту; демобілізовані захисники і захисниці України; фахівці, які активно працюють з молоддю.

Програма підготовки майбутніх тренерів охоплює такі теми: інтерактивні методи викладання, основи національної безпеки, військове управління, протидія інформаційним загрозам.

Підготовка відбудеться 10–14 червня в Києві. Проживання, трансфер і харчування забезпечуються. Після навчання тренери отримають сертифікати й будуть працювати з учителями «Захисту України» у своїх громадах чи областях. Кошти для їхнього підвищення кваліфікації закладено в державну субвенцію.

Читайте також: Рада ухвалила закон про початкову загальновійськову підготовку в закладах освіти

«Таким чином здобуті знання передаватимуть каскадним методом до більшої кількості педагогів у кожному куточку України», - зазначив міністр освіти.

Дізнатися більше про ініціативу та подати заявку на тренерство можна тут: https://defenceforukraine.com.ua Реєстрація триватиме до 4 червня.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон про загальновійськову підготовку в школах та закладах профтехосвіти.

Фото ілюстративне