Шлюб онлайн скоро з'явиться в «Дії»

У застосунку "Дія" скоро з'явиться нова довгоочікувана послуга — шлюб онлайн, яка стане помічною для пар на відстані, особливо для військових.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України, передає Укрінформ.

"Обираєте вільну дату й час та очікуйте на посилання на справжню церемонію по відеозвʼязку. Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в "Дію". А фізичний документ пара може замовити доставкою Укрпошти чи забрати у відділенні", - деталізували у Мінцифри.

Повнолітні пари уже зараз можуть протестувати одруження через "Дію", якщо: мають ID-картку чи біометричний закордонний паспорт у "Дії"; верифікований податковий номер; неодружені на момент подання заяви або розлучені та мають актовий запис про це у ДРАЦС.

У Мінцифри зауважили, що на бета-тестування мають зареєструватись наречений і наречена, і зробити це за посиланням.

Читайте також: В Україні торік зареєстрували майже на 37 тисяч шлюбів менше, ніж у 2022 році

Як повідомлялося, частка людей, які користуються державними послугами в електронному вигляді, збільшилася торік до 64%. Найбільше респондентів (51%, у 2022 році — 52%) повідомляють про користування «Дією». Серед конкретних сервісів застосунку найпопулярнішими були отримання довідки ОК-5 або ОК-7 (20% опитаних, у 2022 році - 7%) та реєстрація статусу ВПО (14%, у 2022 році — 16%).

Фото: Мінцифри