Об 11:00 - обговорення спрощеного вступу до вишів України для абітурієнтів із ТОТ

Медіацентр Україна - Укрінформ

30 травня об 11:00 - обговорення на тему: «Україна чекає: спрощений вступ для абітурієнтів з тимчасово окупованих та прифронтових територій».

Організатори: Медіацентр Україна - Укрінформ.

Учасники: Євген Бондаренко - керівник відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента в АР Крим; Євген  Мазнев - відповідальний секретар приймальної комісії Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля; Віктор Куц - координатор освітнього центру «Крим-Україна» приймальної комісії Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського; Валентина Потапова - керівниця напрямку національної адвокації ГО «Центр громадянської просвіти «Альменда»; Віолета Артемчук - головна директорка-координаторка ГО «Донбас СОС».

Теми до обговорення:

  • Як сьогодні Україна може зберегти звʼязки з молоддю на тимчасово окупованих територіях, як в цьому може допомогти вступна кампанія?
  • Що таке «спрощена система вступу» та як вона діє для абітурієнтів з ТОТ та прифронтових територій?
  • Освітні Центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»: як вони допомагають абітурієнтам з ТОТ та прифронтових територій зі вступом до українських ЗВО?
  • Як можна збільшити кількість вступників з ТОТ та прифронтових територій?

Чому це цікаво?

1 червня – День захисту дітей і саме цього дня розпочинається вступна кампанія для молоді з тимчасово окупованих та прифронтових територій (ТОТ) України. Вона стартує раніше за загальну кампанію та відбувається за «спрощеною системою», що діє в Україні з 2016 року для абітурієнтів з ТОТ. 

У 2023 році до українських закладів вищої освіти (ЗВО) вступили 3 675 абітурієнтів з ТОТ. Але на окупованих територіях України все ще залишається близько 1,6 млн дітей, і для української держави одне з найважливіших завдань – показати, що Україна чекає на них та готова всіляко допомогти дітям вступити до українських закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.