Швейцарія виділяє Україні $66 мільйонів на цифровізацію державних послуг

Федеральна рада Швейцарії на засіданні 7 червня продовжила підтримку України у сферах цифровізації та електронного урядування, затвердивши на ці цілі 58,7 мільйона ​​швейцарських франків (майже $66 мільйонів) протягом наступних чотирьох років.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

«Оскільки проєкт «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) успішно оцифровує послуги, що надаються державою, і сприяє прозорості в українському управлінні, Федеральна рада вирішила, що Швейцарія продовжить підтримувати проєкт. Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (SDC) виділить загалом 58,7 мільйона ​​швейцарських франків упродовж 2024–2028 років», - заявили в уряді.

Зазначається, що фінансування, що надходитиме з бюджету міжнародного співробітництва, буде зосереджене, зокрема, на проєктах у регіонах, які безпосередньо постраждали від війни.

«Серед ключових сфер уваги будуть охорона здоров’я, освіта та гуманітарне розмінування», - додали в уряді.

Читайте також: Єдина інформсистема сприятиме спрощенню соціальної підтримки громадян - Мінсоцполітики

Швейцарія оголосить про свою підтримку у сферах цифровізації та електронного урядування на наступній Конференції з відновлення України, яка відбудеться 11 та 12 червня в Берліні.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. Уряд також заявив, що «на цьому етапі» Росія не входить до числа 160 делегацій на саміт.

Фото ілюстративне