Від мобілізації заброньовані 90% рятувальників і поліцейських - Клименко

На сьогодні узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ. 

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, кількість військовозобов’язаних працівників ДСНС та Нацполіції, які підлягають бронюванню, може становити понад 50% за окремим рішенням міністра оборони, прийнятим на підставі обґрунтованого звернення міністра внутрішніх справ», – пояснив він.

Стосовно 10% поліцейських, які підлягають мобілізації, за словами Клименка, вони можуть долучитися до бригади «Лють» або до додатково створених трьох бойових бригад Нацполіції.

10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби.

Читайте також: Уряд розширив можливості для бронювання працівників ОПК та енергетики

«Щодо рятувальників: наша позиція полягає в тому, щоб працівники підрозділів оперативного реагування (пожежні, сапери, рятувальники, хіміки, інженери тощо) були повним складом заброньовані. Тож це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС», – наголосив міністр.

Як повідомлялося, 5 червня Кабмін ухвалив постанову, якою передбачене бронювання від мобілізації, зокрема, працівників ДСНС та Нацполіції на рівні не більше ніж 50% від їхньої чисельності.