В Україні потребують реорганізації понад 100 закладів профтехосвіти

Ексклюзив

В Україні потрібно реорганізувати понад 100 закладів професійно-технічної освіти, де кількість учнів становить менше ніж 150.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник міністра освіти та науки Дмитро Завгородній.

«В Україні є близько 600 закладів профтехосвіти, і в понад 100 з них навчається менше 150 учнів. Такі заклади, де менше 150 учнів зараз, у довгостроковій перспективі існувати не будуть, їх потрібно приєднувати до більших закладів. Минулого року ми приєднали кілька десятків, і цього теж плануємо», - зазначив Завгородній.

За його словами, нині потрібно багато інвестувати в модернізацію навчання і програм у сфері сільського господарства, металургії, машино- та приладобудування, електроніки, електротехніки. Цього року держава спрямує понад 550 млн грн на оновлення обладнання у закладах профтехосвіти. Модернізація відбувається і завдяки міжнародним проєктам.

Читайте також: Заклади профтехосвіти отримають ₴500 мільйонів на переобладнання майстерень

Водночас, зазначив Завгородній, у профтехосвіті з’являються нові професії. Серед них - майстер із обслуговування систем відновлюваної енергетики, таких фахівців уже готують у кількох навчальних закладах.

Як повідомляв Укрінформ, десять закладів профтехосвіти, що розташовані вздовж прифронтової лінії від Сумської області до Одеської, отримають 67,3 млн грн на оновлення навчальних приміщень.

Фото ілюстративне