Японія наступного року проведе міжнародну конференцію з розмінування в Україні

Уряд Японії має намір наступного року провести міжнародну конференцію з розмінування в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні МЗС Японії про переговори Прем’єр-міністра країни Фуміо Кішіди з Президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту G7 в Італії.

У зовнішньополітичному відомстві зауважили, що на початку зустрічі лідери двох країн підписали безпекову угоду,

«Прем’єр-міністр Кішіда зазначив, що підписання цього двостороннього документа з Японією підкреслює той факт, що питання України є не лише європейським, а й питанням усієї міжнародної спільноти», - підкреслюється в повідомленні.

У ньому також наводяться слова Кішіди про те, що Японія розширює свою підтримку України новими ініціативами, таким як фінансова допомога, додаткова допомога в секторі електрогенерації та допомога в розмінуванні, зокрема, передача Україні великих машин для розмінування японського виробництва.

«Прем’єр-міністр Кішіда поінформував Президента Зеленського про намір Японії наступного року провести міжнародну конференцію з питань розмінування в Україні», - йдеться у повідомленні МЗС.

Читайте також: В Україні випробували на полігоні важку машину для розмінування

Президент Зеленський підтримав таку ініціативу і, своєю чергою, пообіцяв максимальну співпрацю та сприяння України в проведенні такої міжнародної конференції в Японії.

Як повідомляв Укрінформ, країни – учасниці Ukraine Recovery Conference додатково виділили понад 35 млн дол. на підтримку гуманітарного розмінування в Україні. Завдяки цьому загальна сума зобов’язань країн-партнерів України сягнула понад 850 млн доларів США в еквіваленті. Це гроші, виділені на проєкти у сфері гуманітарного розмінування на 2022 - 2027 роки.

Фото: Getty Images