Англійська мова є найпопулярнішим предметом за вибором на НМТ

Англійська мова є найпопулярнішим серед абітурієнтів предметом на вибір із 4, з яких складається національний мультипредметний тест (НМТ).

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, передає кореспондент Укрінформу.

«Англійська мова – абсолютний лідер. Після цього доволі високі показники мають географія, біологія та українська література. На жаль, дуже мало учасників обирають фізику та хімію. І інші іноземні мови, окрім англійської – німецька, французька, іспанська - так само не є дуже популярними», - зазначила Вакуленко.

Вона нагадала, що учасники основної сесії НМТ уже знають свої результати в тестових балах, бо одразу після завершення оцінювання можуть побачити на екрані кількість набраних (ними – ред.) тестових балів з кожного предмета.

Директорка УЦОЯО поінформувала, що вони не можуть запропонувати учасникам апеляцію до результатів, бо мають тільки закриті тестові завдання.

Читайте також: Учасники основної сесії НМТ отримають результати у персональних кабінетах до 2 липня

«Раніше, коли проводили традиційне ЗНО, то учасники апелювали не до завдань, які перевіряються автоматично, а до роботи екзаменаторів, якщо завдання було з розгорнутою формою відповіді. Зараз це тільки закриті завдання. Відповідно, якщо ми маємо певні помилки, то ми ухвалюємо адекватне рішення для всіх учасників тестування, і апеляції подавати не потрібно», - пояснила Вакуленко.

Вона сказала, що якщо, наприклад, вони помилилися у введенні ключа під час макетування тестових завдань і якісь учасники недоотримали свого належного бала, то вони нараховують такі бали абсолютно всім учасникам.

Як повідомлялося, вступники зможуть пройти основну сесію НМТ до 25 червня.