За 100 днів роботи команда Food Train приготовила 570 тисяч порцій їжі для жителів Харківщини

Відео

Команда поїзду-кухні Food Train, який курсує Харківщиною вже 100 днів, встигла за цей час приготувати 570 тис. порцій їжі для місцевих мешканців.

Про це повідомила пресслужба АТ «Укрзалізниця» у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні рівно 100 днів, як унікальний поїзд-кухня Укрзалізниці та його команда працюють на Харківщині, допомагаючи мешканцям регіону та місцевій владі долати наслідки атак росіян на критичну інфраструктуру», - йдеться в повідомленні.

За цей час, за підрахунками залізничників, на поїзді-кухні було приготовлено 570 тис. порцій їжі, на що пішло близько 160 т продуктів.

Під час приготування використано 800 кубометрів води, згенеровано більше 50 тис. кВт-годин електроенергії.

Наголошується, що Food Train та його команда продовжують працювати на Харківщині. Проєкт фінансує Фонд Говарда Баффета (The Howard G. Buffett Foundation).

Читайте також: Food Train за місяць приготував 265 тисяч порцій для жителів Харківщини

Як повідомлялося, Укрзалізниця за підтримки фонду Говарда Баффета створила автономний поїзд-кухню, який курсує у прифронтових районах з ушкодженою інфраструктурою. Food Train здатен працювати повністю автономно 5-7 діб, виготовляючи понад 10 тисяч порцій їжі щодня. При цьому для цього потрібні лише 14 кухарів та 7 залізничників для підтримки операційної діяльності поїзда.