У Женеві відбулася акція на підтримку українських військових у полоні РФ

Фото

У Женеві поблизу штаб-квартири ООН відбулася мирна демонстрація на підтримку полонених і зниклих безвісти українських військових, незаконно позбавлених особистої свободи цивільних та неправомірно засуджених українців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Зазначається, що акція відбулася в рамках міжнародного адвокаційного туру SAVE UKRAINIAN PRISONERS OF WAR («Врятуйте українських військовополонених»).

Учасники акції закликали міжнародну спільноту допомогти звільненню українських бранців із російської неволі.

У Коордштабі зауважили, що представники родин відвідали Міжнародний комітет Червоного Хреста з вимогою публічного підтвердження інформації, що Росія не надає доступу до місць утримання полонених та системно порушує їхні права, а саме: загальні положення про права людини, права військовополонених, право на справедливий суд, право на свободу від катувань і жорстокого, нелюдського поводження, право на захист від насильницьких зникнень.

Крім того, за підтримки Коордштабу і Міністерства закордонних справ України організатори адвокаційного туру та звільнений з ворожого полону Ілля Ільяшенко мали можливість поспілкуватись із постійним представником України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

Читайте також: У Батумі відбулася акція на підтримку полонених Росією українців

Як повідомляв Укрінформ, родичі українців, які перебувають у полоні РФ, проведуть міжнародний адвокаційний тур Save ukranian prisoners of war («Врятуйте українських військовополонених») за участі родин полонених, зниклих безвісти захисників України та військового, який пройшов полон.