УВКБ ООН відкрило виставку про 30 років підтримки людей в Україні

Фото

Агентство ООН у справах біженців відкрило фотовиставку «Зберігаємо надію вдалині від дому», що висвітлює три десятиліття роботи з людьми, переміщеними або постраждалими внаслідок війни в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, виставку відкрили в музеї історії Києва.

Вона складається з 30 фото, які відображають 30-річну діяльність міжнародної організації від репатріації кримських татар на батьківщину в 1990-х до допомоги вимушено переміщеним людям та постраждалим від 10 років війни. Для прослуховування доступні історії людей та розповіді Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді та посла доброї волі УВКБ ООН американського актора Бена Стіллера.

УВКБ ООН відкрило виставку про 30 років підтримки людей в Україні / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

«Згідно з міжвідомчим планом реагування, 15 млн українців потребують різних форм підтримки. Ми бачимо цю цифру в обличчях людей, які її потребують. Ми хочемо підкреслити для міжнародної спільноти той факт, що Україна не має бути забута. Це потрібно, щоб вона продовжувала жити», – зауважила представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Читайте також: До Дня біженців у Києві відкрили аудіовізуальну виставку

Згодом виставка подорожуватиме всією країною.

Як повідомляв Укрінформ, станом на травень статус внутрішньо переміщених осіб мають 4,6 мільйона людей, водночас виплати отримують лише 1,5 мільйона українців.