У Києві іноземні дипломати вчилися готувати національні страви кримських татар

Відео

У Києві в День кримськотатарського прапора у представниці Президента в Криму відбувся майстер-клас із приготування національної страви кримських татар – янтиків.

Про це у Фейсбуці повідомляє представництво Президента в АР Крим, передає Укрінформ.

"З нагоди Дня кримськотатарського прапора, а також щоб відзначити цінність та роль кримськотатарської культури та кухні, у Представництві відбувся майстер-клас із приготування страви кримських татар – янтиків. Адже їжа завжди була та залишається важливим елементом кримськотатарської культури. Унікальні страви не лише презентують ідентичність народу, але й слугують предметом культурного обміну та взаємозбагачення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до майстер-класу від шеф-кухаря ресторану кримськотатарської кухні “Мусафір” долучились постійна представниця Таміла Ташева, посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс, посол Канади в Україні Наталка Цмоць, тимчасова повірена у справах Нідерландів в Україні Есселін ван Ертен, тимчасова повірена у справах Фінляндії в Україні Мер'я Лахтінен, а також заступник генерального директора Ukrainian Institute - Український інститут Алім Алієв.

У представництві зауважили, що під час майстер-класу учасники детальніше дізнались про багату культурну спадщину корінного народу України, занурились у контексти гастрономічного коду кримських татар, який зазнавав багатьох випробувань, у тому числі депортацію 1944 року. А сьогодні Росія намагається знищити культуру корінного народу України: руйнує мечеті, проводить так звані реставрації та чинить тиск на кримських татар, здійснюючи “гібридну” депортацію.

Читайте також: На флагштоку КМДА підняли кримськотатарський прапор

Також дипломати обговорили важливість підтримки територіальної цілісності України та повернення всіх окупованих територій, що має бути пріоритетом для міжнародної безпеки, відновлення прав та свобод людини.

В Україні 26 червня відзначають День кримськотатарського прапора.