Міноборони реформує напрямок матеріального забезпечення ЗСУ

Міністерство оборони України запустило процес зміни керівництва та реорганізації Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України, щоб привести його у відповідність до стандартів НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

Також Департамент політики закупівель Міноборони ініціював створення колегіального органу з питань організації розвитку матеріального забезпечення ЗСУ, який перегляне раніше прийняту технічну документацію та забезпечить прийняття нової у відповідності зі стандартами та практиками НАТО.

У міністерстві заявили, що це частина стратегії Міноборони з підвищення прозорості та ефективності в системі матеріального забезпечення ЗСУ. Міністерство наголошує на своєму прагненні до забезпечення доброчесності в управлінні ресурсами та матеріально-технічним забезпеченням військових.

За словами керівника Департаменту політики закупівель Міноборони України Гліба Канєвського, деякі технічні специфікації були розроблені кілька років тому, і наразі не відповідають вимогам ведення великої війни.

“Ми націлені переглянути всі специфікації, щоб допустити до торгів Державного оператору тилу якомога більше місцевих виробників, і забезпечити ЗСУ якісними тиловими товарами”, - наголосив Каневський.

"Одна з цілей закупівельної реформи – спростити доступ для нових виробників та постачальників до закупівель для потреб ЗСУ, що має покращити конкуренцію і, відповідно, ціну та якість майна", - зауважили у міністерстві.

Читайте також: Шоломи, навушники та бронежилети: ЗСУ отримають додаткові засоби захисту

Як повідомляв Укрінформ, за тиждень кодифікацію пройшли 50 зразків озброєння.