Президент - на молитовному сніданку: Ми поєднані прагненням забезпечити перемогу добра над злом

Відео

Національний молитовний сніданок зібрав різних за поглядами людей, але усі вони об’єднані прагненням забезпечити Україні реальну і з точки зору міжнародної безпеки повчальну перемогу добра над злом.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу перед учасниками Національного молитовного сніданку, який відбувся під його патронатом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нашому молитовному сніданку беруть участь представники різних країн та різних спільнот, але є те, чим ми всі безперечно поєднані, і це наше прагнення зберегти найсвітліше в людях та в нашій країні, вистояти у страшний час війни і забезпечити Україні реальну, відчутну і з точки зору міжнародної безпеки повчальну перемогу добра над злом, щоб інші агресори не нападали на своїх сусідів», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що в людській історії було, на жаль, дуже багато воєн, проте не всі вони були настільки прозорими, що було одразу видно, з якої сторони б’ється добро, а хто несе зло; в чому буде перемога усіх людей на землі, коли Україна виграє, і що саме все людство може програти, якщо Росія візьме гору.

«Зараз, у цій війні, ми захищаємо цінності, які близькі кожній нормальній людині, усім, хто поважає життя, хто цінує сім’ю, – сказав Зеленський. – Разом ми можемо все це забезпечити, але тільки разом, якими б різними ми не були. Бо сказано, якби хтось напав на одного, то удвох вони зможуть протистояти йому. Навіть нитка, скручена втричі, не скоро порветься».

Читайте також: Зеленський на Молитовному сніданку привітав звільнених з полону священників

Як повідомлялося, національні молитовні сніданки в Україні відбуваються з 2008 року. Цьогоріч молитовний сніданок уперше відбувся під патронатом Президента України. Його учасниками стали урядовці, народні депутати, військові, духовенство, представники громадянського суспільства, дипломатичного корпусу й закордонні гості.