Учасниками молитовного сніданку стали представники всіх конфесій - депутатка

Ексклюзив

Учасниками Національного молитовного сніданку, що відбувся у Києві 29 червня під патронатом Президента, стали представники усіх конфесій.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла голова групи молитовних сніданків у Верховній Раді Анна Пуртова.

«Всі запрошені тут є. Тому що основна ідея молитовного сніданку – це об’єднатися в молитві, в єдиній молитві за нашу країну», – сказала вона.

Пуртова зазначила, що молитовний сніданок – це передусім неформальна зустріч представників духовенства, урядовців, політиків, бізнесменів, волонтерів, військовослужбовців.

«Молитовні сніданки були започатковані у Верховній Раді ще 2008 року. Нині вони відбуваються під керівництвом спікера, а цього року в нас вийшло організувати сніданок під патронатом Президента. Це перший такий масштабний молитовний сніданок. Хочу додати, що молитовні сніданки – це зазвичай неформальна дипломатична робота, їх часто проводять в країнах Європейського Союзу, в Америці. До речі, в Сполучених Штатах вони і були засновані. Це завжди великі неформальні зв’язки між політиками, урядовцями різних країн», – сказала Пуртова.

Читайте також: Зеленський на Молитовному сніданку привітав звільнених з полону священників

Як повідомлялося, цьогоріч учасниками Національного молитовного сніданку стали урядовці, народні депутати, військові, духовенство, представники громадянського суспільства, дипломатичного корпусу й закордонні гості.

Фото: facebook.com/aa.purtova