Стартувала реєстрація на щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України»

В Україні стартувала реєстрації на сьомий забіг в пам'ять про загиблих захисників та захисниць “Шаную воїнів, біжу за героїв України”.

Про початок реєстрації на забіг оголосили під час пресконференції в Укрінформі.

"Цього року реєстрація відбувається централізовано, онлайн. На цей забіг також можуть зареєструватися за кордоном. Ми у співпраці з МЗС розіслали посилання на посольства, які поширюють його, щоб була можливість долучитися як українцям, які перебувають в інших державах, так і іноземцям", - сказав заступник міністра у справах ветеранів Фархад Фархадов.

Він зазначив, що цей забіг є не тільки документальною реалізацією державної політики вшанування пам'яті, а й практичною її реалізацією. За його словами, забіг направлений на висловлення вдячності родинам загиблих, на фізкультурно-спортивну реабілітацію, на популяризацію серед ветеранів війни та військовослужбовців спорту, патріотичне виховання української молоді.

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова зауважила, що цього року до заходу долучаться військовослужбовці з різних підрозділів ЗСУ.

Вона наголосила, що з кожним роком забіг поширюється на інші держави, в різних країнах люди долучаються до цього заходу. "Це є важливим інструментом поширення ідеї необхідності підтримки України для політики інших країн", - сказала Калмикова.

Реєстрація триватиме з 3 липня до 13 серпня.

Читайте також: Завдяки забігу в Кам'янці-Подільському зібрали ₴465 тисяч на житло для пораненого бійця

Проведення патріотичного забігу заплановане на суботу, 31 серпня. Кожен учасник має пробігти обрану ним дистанцію (2 км, 5 км або 10 км) із закріпленим на футболці іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України у період з 2014 по 2024 роки та поділитися життєписом Героя з тегами #БіжуЗаГероя2024 та #забіг2024 у соціальних мережах.

Зареєструватися на забіг можна за посиланням.

Як повідомлялося, перший забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» пройшов у 2018 році. Ініціаторами забігу стали Олег Дурмасенко, Таїсія Братасюк і Дмитро Примаченко.

У 2021 році забіг стартував на Майдані Незалежності та пройшов Хрещатиком. Вже у 2021 році головною вулицею Києва та іншими центральними вулицями всіх областей України пробігли майже тисяча осіб.

У 2022 році захід набув міжнародної підтримки. За наших героїв бігли в США, Фінляндії, Грузії, Канаді тощо. Вже у 2022 році до заходу долучилося більше 7 тисяч осіб.

У 2023 році на забіг зареєструвалося 6341 учасник, пів тисячі з яких - за кордоном.