В Україні сьогодні - День Нацполіції

Відео

В Україні відзначають професійне свято працівники Національної поліції.

Як передає Укрінформ, Президент Володимир Зеленський подякував працівникам Національної поліції України за службу. Вітання з Днем Національної поліції України розміщене на сторінці глави держави у Фейсбуці.

"Дякую всім нашим поліцейським, які захищають життя та Україну. Б’ються заради нашої держави на фронті. Забезпечують правопорядок у тилу. Допомагають зберігати нормальність життя у прифронтових і прикордонних районах. Рятують після російських ударів. Евакуюють з місць небезпеки", - заявив Президент.

Він також подякував поліцейським, які допомагають людям, що постраждали від проявів злочинності, та повертають справедливість в Україну - фіксують усі обставини й формують доказову базу російських злочинів війни.

"Дякую кожному та кожній, хто обрав службу Україні! Вітаю з Днем Національної поліції України!", - підкреслив Зеленський.

***

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук привітав працівників Національної поліції України із професійним святом.

"Вітаю кожного та кожну, хто стоїть на сторожі правопорядку, хто із честю та гідністю, удень і вночі несе службу в імʼя України й українського народу", - зазначив він. 

За словами голови парламенту, сьогодні поліцейські допомагають, рятують, документують воєнні злочини і захищають Україну безпосередньо на лінії фронту.

"Я вдячний кожній і кожному, хто присвятив свої життя професії! Вдячний за героїзм та подвиг!

За відданість і мужність! Вічна шана та вічна памʼять героям, які загинули, виконуючи службові обов’язки!" - підкреслив Стефанчук.

***

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко привітав працівників Національної поліції з професійним святом та наголосив, що незмінними для правоохоронців є вірність присязі та закону. 

“Національній поліції України – 9 років️. Функції поліції за останні роки трансформувалися відповідно до викликів повномасштабної війни. Але незмінними залишаються вірність присязі та закону, готовність завжди прийти на допомогу”, - заявив очільник МВС.

За словами Клименка, правоохоронці оберігають спокій людей у кожному місті, районі, громаді та захищають державу, подекуди навіть ціною власного життя.

“Вічна памʼять і слава кожному працівнику Національної поліції, хто поклав своє життя за Україну. Поліцейські разом з іншими підрозділами системи МВС щодня стоять на варті безпеки та правопорядку”, - наголосив він.

Також міністр висловив вдячність усім правоохоронцям за зміцнення безпеки та стабільності України та внесок у майбутню перемогу.

***

Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський з нагоди Дня Національної поліції України висловив вдячність усім правоохоронцям за самовіддану працю та професіоналізм. Про це він написав у Фейсбуці.

«Не дарма я звертаюся до вас словами «бойові побратими», адже ви поруч з воїнами Збройних Сил України та інших складових Сил оборони стоїте на захисті незалежності та територіальної цілісності держави. Ми разом, пліч-о-пліч, виборюємо і наближаємо нашу Перемогу. Знаю, що українські поліцейські разом із побратимами, також запекло та відчайдушно нищать російських окупантів», - зазначив Сирський.

Він нагадав, що поліцейські постійно ризикують своїм життям у прифронтових містах та селах, під час евакуації мирних жителів, розслідування та фіксації злочинів, у тому числі й тих, які вчиняють російські загарбники, формування доказової бази для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

«У цей день важливо згадати кожного поліцейського, який віддав своє життя служінню українському народу…Кожного і кожну, хто загинув у боротьбі з ворогом. Вічна слава і пам’ять героям-поліцейським!», - наголосив Сирський

Він висловив щиру вдячність усім правоохоронцям за самовіддану працю та професіоналізм.

«Бажаю непохитно зберігати вірність присязі й нехай завжди вашим дороговказом буде гасло Національної поліції: «Служити та захищати», - підкреслив Сирський.

Як повідомлялось, День Національної подіції України відзначається щорічно 4 липня згідно з указом Президента від 4 квітня 2018 року - на честь події 2015 року, коли перші патрульні поліцейські склали першу присягу на Софійській площі у Києві.

Фото: ОП