Оголосили склад національної збірної на Ігри нескорених

У столиці оголосили склад національної збірної Ігор нескорених, яка представить Україну на міжнародних змаганнях у Канаді.

Церемонія оголошення відбулася у четвер в Медіацентрі Україна, передає кореспондент Укрінформу.

«У порівнянні з минулим роком цього року у нас збільшено чисельність збірної, з 25 до 35. І ми теж дуже вдячні, що саме Україні надали цю змогу. Бо для наших ветеранів та військовослужбовців це надзвичайно важливо», - сказала заступниця міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції Руслана Величко-Трифонюк.

Відбір відбувався відповідно до критеріїв, переданих Україні міжнародною фундацією The Invictus Games Foundation, за підсумками національного відбору, анкетування, розгляду поданих учасником документів, а також особистих інтерв’ю з психологом. Рішення щодо кожного учасника збірної України приймалося членами відбіркової комісії.

Отже, критерії оцінювання, які використовувалися, були наступні: потреба у відновленні – 40%, ставлення – 25%, спортивна етика – 25% та спортивний результат - 10%.

Читайте також: Invictus Games сприяє насамперед трансформації та реабілітації учасників - експерти

Таким чином, до збірної увійшли: Андрієнко Олександр, Андрощук Олександр, Бирко Анатолій, Бойчук Андрій, Васильєв Олексій, Василюк Олексій, Гайдук Ілля, Горб Олексій, Гордієвич Сергій, Дикий Віктор, Дудля Демʼян, Кайстро Вʼячеслав, Капканець Владислав, Копелюк Костянтин, Коритнюк Павло, Короленко Інна, Лавренюк Іван, Марченко Володимир, Милін Артур, Насада Андрій, Одайник Валерій, Олійник Ігор, Омельчук Олег, Пилипенко Ілля, Полтавець Роман, Притула Олексій, Рябошапко Арсен, Сенченко Алла, Сергійчук Руслан, Смольніков Денис,Тарасенко Михайло, Тюнін Олексій, Тюрін Євген, Храпко Сергій, Шаркий Ярослав.

Загалом у відбіркових змаганнях брали участь 329 військових та ветеранів з різних регіонів України.

Як повідомлялося, Ігри нескорених започаткував британський принц Гаррі 2014 року. Україна вперше виступила на цих змаганнях у 2017 році в Торонто (Канада).

Ігри нескорених-2025 відбудуться 8-16 лютого у Ванкувері-Вістлері (Канада).

Фото: Media Center Ukraine