На Донеччині випускатимуть безкоштовну газету - МКІП

Ексклюзив

МКІП наразі співпрацює з партнерами з метою підтримки друку газети для розповсюдження на прифронтових територіях Донецької області, де зокрема міститиметься інформація щодо протимінної безпеки й гуманітарної допомоги.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила директорка департаменту інформаційної політики та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики Ганна Красноступ.

«Друковані медіа необхідні на територіях, близьких до фронту, та на звільнених територіях, де мовлення не завжди буває стабільним. Тож ми з різними міжнародними партнерами з розвитку проводимо роботу з поширення спеціальних безоплатних випусків друкованих видань із суспільно необхідною інформацією, зокрема, щодо протимінної безпеки і гуманітарної допомоги. Задля цього ми підтримуємо місцеві редакції. Зокрема, у Херсоні ми допомагаємо видавати газету «Гривна», а на Харківщині - «Слобідський край». Ми також зараз працюємо над виходом таких примірників газет на Донеччині», - розповіла вона.

Красноступ зауважила, що допомогу місцевим виданням також надає Національна спілка журналістів України, що опікується понад 30 видань.

Директорка департаменту МКІП додала, що, крім друкованих медіа, міністерство підтримує поширення книжок з прозою та віршами. Зокрема, у межах реалізації проєкту «Книга для зміцнення національної єдності» поширюються друковані видання, що мають попит не лише серед цивільних, а й серед військових.

«Наразі ми плануємо проєкт, за яким видаватимемо книжки маленького формату - кишенькові. Також поширюватимемо їх серед військових», - сказала вона.

Читайте також: У Сімферополі активісти поширили проукраїнську газету

Як повідомляв Укрінформ, т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв на Донеччині наголосив на потребі збільшення кількості журналістів в регіонах, аби краще висвітлювати місцеве життя.