Мін’юст: Усі активи Медведчука і Марченко, заявлені у позові до ВАКС - під арештом

Активи Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, заявлені до стягнення у поданому до Вищого антикорупційного суду позові, розташовані в Україні й перебувають під арештом.

Про це заступниця міністра юстиції Інна Богатих сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Випереджаючи питання щодо того, що активи Медведчуків були виведені, якимось чином відчужені, - всі активи, які заявлені до стягнення, перебувають під арештом, з ними не відбувалося ніяких дій», - заявила Богатих.

За її словами, у Мін’юсті вважають, що зібрано достатню доказову базу, щоб позов був задоволений.

У разі позитивного рішення суду активи передадуть в управління Фонду державного майна, який проведе детальну інвентаризацію.

«Всі ці активи фізично знаходяться в Україні. І якщо говорити про літаки, судна, цінності, які описані й заарештовані, то вони мають знаходитися в тих місцях, які забезпечують відповідальне зберігання цих активів», - підкреслила заступниця міністра.

Вона додала, що міністерство клопотатиме про відкриту трансляцію судових слухань у цій справі.

«Уже призначена трійка суддів, ми бачимо по розподілу, хто буде слухати цю справу. Наступне — чекаємо дати першого засідання», - зазначила заступниця міністра.

Читайте також: Вагон-ресторан, яхта й літак: у Медвечука та його дружини через суд стягнуть підсанкційне майно

Вона наголосила, що справа досить складна і об’ємна. «Позов зайняв 232 сторінки. Ми подали сьогодні 37 томів доказів. У нас два відповідачі - Медведчук і Марченко, і 76 третіх осіб. Кожна із цих осіб має право представляти і захищати свою позицію в суді... Тому враховуючи складність позову, складність активів, частина з яких структурована через офшорні компанії, через не одну іноземну юрисдикцію,.. я думаю, що позов буде розглядатися не менше ніж пів року», - спрогнозувала Богатих.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.