Ляшко спростував інформацію про руйнування онкогематологічної лабораторії «Охматдиту»

Центр крові Охматдиту призупинив роботу, триває відновлення роботи онкогематологічної лабораторії лікарні

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Робота Центру крові при Охматдиті призупинена, кров та компоненти крові, які зберігалися там, транспортували в міський центр крові. Якщо хтось бажає здати кров, зайдіть на сайт Київського міського центру крові, подивитися по потребам і при можливості здайте кров, цим ви реально допоможете", - сказав Ляшко.

Він наголосив, що потреби в крові та її компонентах постійні, тому донації крові мають бути на регулярній основі.

Водночас міністр спростував інформацію про те, що під час обстрілу зруйнована онкогематологічна лабораторія.

Читайте також: Уряд пріоритетно виділить кошти на відновлення «Охматдиту» - Ляшко

"На щастя, лабораторія не зруйнована, вона знаходиться в корпусі, який зараз відключений від усіх мереж постачання, ключова задача перезапусти її. Генетичну лабораторію ми запустили на базі іншої. Будемо перезакривати лабораторіями на базі Національного інституту раку, але відновлення цієї унікальної лабораторії - пріоритетне. Зараз працюють сервісники, дивляться обладнання, яке було вибуховою хвилею знято з місця, оцінюють, в якому стані чи може працювати, також необхідне відновлення живлення", - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві зруйновані два поверхи корпусу лікарні Охматдит площею приблизно 400 м.кв. Загинуло двоє дорослих, зокрема лікарка, 10 людей постраждали. Пошкоджені кілька інших корпусів. Тривають роботи по розбору завалів та пошуку людей.