Державний оператор тилу оголосив відбір до першої рамкової угоди на постачання харчування для ЗСУ

Державний оператор тилу оголосив першу рамкову угоду на постачання харчування для ЗСУ. Це дозволить попередньо кваліфікованим учасникам оперативно укладати контракти з ДОТ.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі ДОТ.

«Державний оператор тилу оголосив першу рамкову угоду на постачання харчування для ЗСУ. Компанії можуть подати свої заявки для участі у кваліфікаційному відборі до 00:00 26 липня», - повідомили в пресслужбі.

Як пояснили в ДОТ, рамкові угоди – це інструмент закупівель, який дозволяє попередньо кваліфікованим учасникам оперативно укладати контракти з Державним оператором тилу. Типовим способом відбору контрагентів за нагальної потреби є проведення спрощених закупівель. Однак зараз ДОТ як альтернативний спосіб запроваджує першу рамкову угоду на постачання харчування для ЗСУ.

«Це, по-перше, пришвидшує постачання, а по-друге, допомагає забезпечити безперервність процесу. Кваліфіковані учасники рамки зможуть замінити постачальника харчування, який уже має контракт із ДОТ, але з якихось причин не здатний виконати замовлення в повних обсягах, або покрити додаткову потребу, якщо така буде», - пояснили в пресслужбі.

Читайте також: Держоператор тилу уклав контракти на питну воду для ЗСУ з трьома компаніями

На відміну від спрощених закупівель рамкові угоди обмежують доступ до інформації про місця постачання, персоніфіковані дані про постачальників і їхні позиції. Це чергою гарантує захищеність та безпеку.

Крайній термін для першого етапу подання заявок на участь у кваліфікаційному відборі кандидатів – 26 липня до 00:00 (надалі потенційні постачальники зможуть подаватися на відбір протягом строку дії рамкової угоди з урахуванням вимог пункту 63 Особливостей № 1275).

Як повідомляв Укрінформ, раніше ДОТ оголосив відбір до рамкової угоди на постачання пально-мастильних матеріалів для ЗСУ.

Фото з сайту mil.in.ua