У Міноборони роз’яснили, що при поновленні даних проходження ВЛК не вимагається

Міністерство оборони оприлюднило офіційне повідомлення щодо некоректних трактувань норми закону про оновлення військово-облікових даних та передбачених законодавством штрафів.

Про це Міноборони повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У зв'язку з поширенням неточної інформації у деяких Телеграм-каналах та інших інформаційних ресурсах щодо штрафів за оновлення даних без проходження військово-лікарської комісії Міноборони України роз’яснює.

“Законодавством України передбачено окремі види військового обов'язку, зокрема оновлення даних та проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби”, - зазначили у міністерстві.

У Міноборони підкреслюють, що при поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії.

Читайте також: Не встиг оновити облікові дані через хворобу: у Міноборони розповіли, чого очікувати після 17 липня

Як зазначив директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк: "Законом передбачено, що оновлення даних громадянами – це окремий вид військового обов'язку. Крім того, в статті 21 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачено окремий обов'язок громадян – проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби".

Як повідомляв Укрінформ, станом на 12 липня 3,8 мільйона військовозобов'язаних громадян оновили свої дані.