Апеляційний суд наново почав розглядати справу Гандзюк

Київський апеляційний суд наново почав розгляд апеляцій на вирок суду першої інстанції щодо колишнього голови Херсонської облради Владислава Мангера і експомічника депутата облради Олексія Левіна у справі про напад на активістку Катерину Гандзюк.

Про це у коментарі Укрінформу сказав адвокат Мангера Олександр Шадрін.

“Відбулася заміна судді (у колегії - ред.) у зв’язку з тим, що один із суддів пішов у відставку. Відповідно, розгляд справи розпочався спочатку. На засідання були (представлені - ред.) доповнення до апеляційних скарг, і потерпілі взяли пів години перерви на ознайомлення з цими доповненнями”, - зазначив Шадрін.

Відповідно до даних на сайті Київського апеляційного суду, у колегії відбулася заміна судді Олександра Миколюка на суддю Валентина Шроля. Окрім Шроля, цю справу розглядають двоє інших суддів - Оксана Рудніченко і Олена Свінціцька.

“Головуюча доповіла суть апеляційних скарг, суть заперечень учасників. Захисник Дмитро Ільченко (один з адвокатів Мангера - ред.) розпочав пояснення по своїй апеляційній скарзі”, - зазначив Шадрін.

Читайте також: Спроба підкупу Кубракова й Найєма: ВАКС почав розгляд справи проти народного депутата

За словами юриста, Ільченко у своїх поясненнях повідомив, що вина Мангера, на думку захисту, не доведена.

“Розгляд справи відкладено на 2 серпня 2024 року на 11:30. Погоджено і 2 інші дати - це 29 вересня і 11 жовтня, на 11:30”, - зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

Читайте також: Суд відправив Червінського під домашній арешт у справі про хабарництво

Безпосередні виконавці замаху засуджені до ув'язнення на строк від 3 до 6,5 року.

26 червня 2023 року Дніпровський райсуд столиці призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі для колишнього голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата облради Олексія Левіна, яких звинувачували в організації нападу на громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк.

Ексголова Херсонської облради Владислав Мангер заявив, що не винен в організації нападу на Катерину Гандзюк і подасть апеляцію.