Стефанчук розповів держсекретарю Ватикану про тортури українських військовополонених в РФ

Фото

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустріч із держсекретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном, під час якої закликав Ватикан вплинути на Росію у питанні створення Змішаної медичної комісії для визначення стану українських військовополонених.

Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

"Зустрівся із державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном.️.. Наголосив, що Росія не погоджується на створення Змішаної медичної комісії для об’єктивного визначення медичного стану українських військовополонених. Закликав Святий Престол докласти можливих зусиль для зміни позиції РФ у питанні створення відповідної медичної комісії", - написав він.

Голова ВР підкреслив, що Україна створює належні умови перебування для російських військовополонених, на відміну від Росії. Він зауважив, що українські громадяни, яких вдалося повернути, піддавалися тортурам та катуванням у російському полоні.

Стефанчук додав, що під час зустрічі сторони також обговорили важливість реалізації Формули миру Президента Володимира Зеленського. Значну увагу приділили питанню повернення депортованих українських дітей та полонених.

Він також акцентував на важливості прибуття держсекретаря в Україну у складний час її боротьби проти російської агресії. За його словами, цей візит Україна сприймає як "вияв підтримки та солідарності з українським народом і його героїчною боротьбою за свою свободу та незалежність".

Читайте також: Росіяни неохоче повертають з полону оборонців Маріуполя і застосовують до них тортури - Лубінець

Стефанчук подякував Святому Престолу за гуманітарну допомогу, яка надходить різними каналами від початку повномасштабного російського вторгнення, за участь у Саміті миру, який був першим важливим кроком у тривалому процесі відновлення справедливого миру.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном встановлення справедливого миру і повернення полонених.