Буданов про вбивство Фаріон: Ворог використовує будь-які інструменти для розʼєднання українців

Убивство Ірини Фаріон є викликом для всього українського суспільства, злочином проти основоположних прав і свобод українців

Як передає Укрінформ, про це очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов написав у Телеграмі.

«Сьогодні Україна попрощалась з громадською діячкою та науковицею Іриною Фаріон. Холоднокровне вбивство відомої мовознавиці - виклик для всього українського суспільства, злочин проти основоположних прав і свобод українців», - зазначив він.

За словами Буданова, «ця трагедія вкотре продемонструвала: ворог прагне використати будь-які інструменти, аби розʼєднати нашу націю».

Читайте також: Вбивство Ірини Фаріон: злочин проти єдності

«Відтак, ми не маємо права забувати, що попри наші відмінності в політичних позиціях, право на думку, право відстоювати свої переконання – священне. Це фундамент нашої свободи і кожен, хто на це зазіхає - має бути покараний», - заявив очільник ГУР.

Він висловив переконання, що Фаріон загинула за українську позицію.

«Ми не маємо права терпіти подібні злочини і продовжимо захищати Україну як на фронті, так і всередині нашої держави», - підкреслив Буданов.

Читайте також: Підозрюваного у причетності до вбивства Фаріон оголосили в розшук

Як повідомляв Укрінформ, увечері 19 липня у Львові невідомий стріляв у громадську діячку, мовознавицю Ірину Фаріон.  Медикам не вдалося врятувати її життя, внаслідок поранень громадська діячка померла у лікарні.

Фото: ГУР Міноборони