Півненко: Рідним загиблих нацгвардійців пропонуємо можливість працевлаштування

Ексклюзив

Національна гвардія України пропонує особам, які мають каліцтва, та членам родин своїх співробітників, які загинули на фронті, можливість працевлаштування.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав командувач НГУ Олександр Півненко, відповідаючи на запитання, чи є можливість, наприклад, людям з серйозними травмами, піти служити.

"Служать і вони. У системі МВС і у нас ми маємо такі посади. Міністр внутрішніх справ опікується соціальним напрямком. Наприклад, коли людина має каліцтво, або це дружина бійця, що загинув, або й мати. Ми пропонуємо їм можливість працевлаштування на цивільну або навіть військову службу. Ось випадок, в Кривому Розі жінка служить. Боєць загинув, а його дружина тепер у нас служить, пройшла підготовку в навчальному центрі", - зазначив він.

Читайте також: Як пораненим і полоненим повернутися до життя

Півненко, говорячи про тих, хто отримав серйозні травми чи ампутації, зауважив, що вони мають досвід і багато пережили. "Дехто проходить службу у підрозділах соціального супроводу, дехто на посадах інструкторів", - сказав командувач НГУ.

Як повідомлялося, в Україні посилюють заходи стимулювання роботодавців до працевлаштування якомога більшої кількості громадян, бо під час війни держава має забезпечити роботою всіх.