Підозрюваний у вбивстві Фаріон приїхав до Львова за 10 днів до злочину - Клименко

Оновлено

Чоловік, якого слідство обгрунтовано підозрює у вчиненні вбивства української громадської діячки Ірини Фаріон, приїхав до Львова за 10 днів до вчинення цього злочину і за цей час тричі міняв там житло - 9, 14 та 18 липня.

Про це під час брифінгу заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

«Він прибув до Львова за 10 днів до скоєння злочину. 9 число, коли він приїхав (до Львова - ред.) - це перше місце його проживання. 14 числа, вихідний - це друге місце проживання. І 18 число - напередодні вбивства, це третє його місце проживання, яке було там», - заявив він.

У слідства є відповідні квитанції і підтвердження від рієлторів, зазначив голова Нацполіції Іван Вигівський.

«Щодо усіх цих місць - є підтвердження (з - ред.) фотозображень, у тому числі і у його мобільному телефоні, є підтвердження того, що він бронював це житло тощо», - поінформував Вигівський.

За словами голови НПУ, фігурант проводив розвідку.

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві Фаріон міг готувати ще замахи на політиків - МВС

«Він знаходився у Львові (приїжджав туди - ред.) на один день. І у один із днів, коли він встановлював місце проживання (Фаріон - ред.), він був одягнений саме так - маскувався, одягав окуляри, які він у принципі не носить у повсякденному житті», - заявив очільник українських поліцейських, показуючи фото фігуранта у червоному блейзері і великих окулярах, а також фото квитанції щодо першого місця проживання фігуранта.

Як повідомлялося, ввечері 19 липня у Львові невідомий стріляв у Фаріон. Унаслідок поранень вона померла у лікарні.

25 липня стало відомо, що ймовірного вбивцю Фаріон затримали у Дніпрі. Ним виявився 18-річний хлопець.

Читайте також: У справі про вбивство Фаріон стався витік інформації - МВС

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко поінформував, що затриманий є жителем Дніпра. За його словами, фігурант готувався до вчинення цього злочину мінімум 2 місяці.

Клименко заявив, що для того, щоб знайти чоловіка, якого обгрунтовано підозрюють у вбивстві української громадської діячки Ірини Фаріон, відповідні спеціалісти перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу.