Мінветеранів перерахувало майже ₴2,8 мільярда на виплату компенсації для придбання житла ветеранам

Міністерство у справах ветеранів у липні перерахувало до обласних бюджетів та бюджету міста Києва майже 2,8 млрд гривень на виплату грошової компенсації на придбання житла ветеранам та членам їхніх сімей.

Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів, передає Укрінформ.

“Після отримання коштів ветерани та члени сімей загиблих самостійно обирають житло, яке бажають придбати. Таке житло може бути, як на вторинному ринку, так і на первинному — за умови, що воно обов'язково введене в експлуатацію”, — сказав в.о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

Кошти на придбання житла отримають особи з інвалідністю внаслідок війни I - II групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць (1,411 392,8 тис. грн); внутрішньо переміщені особи, які брали участь в АТО/ООС і визнані учасниками бойових дій чи особами з інвалідністю внаслідок війни III групи (1,000 000 тис. грн); особи з інвалідністю внаслідок війни I - II групи, які брали участь в бойових діях на території інших держав та члени сімей загиблих (померлих) таких ветеранів (399 486,5 тис. грн).

Читайте також: В Україні має бути сформований «культ ветерана» - Верещук

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України затвердив розподіл житлових субвенцій в обсязі 5,7 млрд грн на виплату ветеранам та членам їхніх сімей грошової компенсації на придбання житла.