Президент з дружиною відвідали «Охматдит»

Фото, відео

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською відвідали Національну дитячу спеціалізовану лікарню "Охматдит" та поспілкувалися з дітьми, які проходять там лікування.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Фейсбуці.

"Заклад, попри все, відновлює нормальну роботу та свою силу після російського удару. Я дякую всім, хто допомагає лікарні, хто був на місці після влучання російської ракети та розбирав завали, підтримував діток. Дякую всім у світі, хто шукав рішення, щоб підтримати українців", - зазначив Зеленський.

Відео: Офіційний канал Президента України - Володимира Зеленського

Як у Телеграмі написала Зеленська, президентське подружжя в "Охматдиті" поспілкувались з дітьми, які пережили ракетну атаку, що Російська Федерація здійснила на лікарню 8 липня.

"Чотирирічний Дмитрик із села Миролюбівка на Житомирщині саме проходив черговий курс хіміотерапії в онковідділенні, коли 8 липня Росія обстріляла "Охматдит". Хлопчик і його мама були серед тих дітей і батьків, фото яких облетіли світ і які того страшного дня мусили рятуватися не лише від хвороби, а й від нападника, що свідомо нищить дитячі лікарні. Але свої життєво важливі ліки хлопчик таки отримав – уже в лікарняному бомбосховищі. І нині він, як і сотні дітей з усієї України, продовжує лікування в "Охматдиті", бо, попри всі втрати й пошкодження, одна з найважливіших дитячих лікарень країни працює", - наголосила Зеленська.

Читайте також: У ДСНС пояснили, як в «Охматдиті» вдалося уникнути більшої кількості жертв

Президентське подружжя також віддало шану загиблій лікарці Світлані Лук’янчик та її пораненим колегам.

"Через російську атаку "Охматдит" втратив токсикологічний корпус, іще чотири постраждали. Але план відновлення вже готовий і втілюється. Завдання амбітне: не лише відновити пошкоджене, а й модернізувати клініку, щоб рятувати більше життів", - зазначила Зеленська.

За її словами, Фундація Олени Зеленської взяла на себе відновлення "Школи супергероїв" – навчальних класів при медичному закладі для тих маленьких пацієнтів, які лікуються довго й стараються не відставати від шкільної програми.

"Таких осередків уже 17 у лікарнях країни, але той, що був в "Охматдиті", також знищила російська ракета. Та нова "Школа" буде. І теж буде ще кращою. Насправді супергерої – всі дорослі та діти в цій клініці. Бо щодня здобувають перемогу для життя. "Охматдит" переможе. Вже переміг", - наголосила Зеленська.

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською під час візиту до Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" ознайомились з планом її відбудови.

Вони оглянули корпуси медзакладу, зруйновані та пошкоджені внаслідок російської ракетної атаки 8 липня.

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та генеральний директор "Охматдиту" Володимир Жовнір поінформували, що руйнувань зазнали шість корпусів лікарні, зокрема дві будівлі в аварійному стані. Вже вдалося відновити роботу всіх структурних підрозділів, крім відділень трансплантації кісткового мозку та хронічного гемодіалізу, які наразі працюють на базі інших лікарень Києва.

Президент і перша леді ознайомилися з планом відбудови лікарні. Зокрема, в "Охматдиті" мають намір відновити фасад одного з корпусів і побудувати ще один, завдяки якому зʼявиться можливість госпіталізовувати 15 тисяч пацієнтів на рік. Також Фундація Олени Зеленської взяла на себе відновлення "Школи супергероїв" – навчальних класів при медичному закладі.

Читайте також: Лавров з Небензею не узгодили брехню про обстріл «Охматдиту» й озвучили різні версії

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський відвідав захисників, які проходять лікування, та вручив їм державні нагороди.