Міноборони та разом з МОЗ працюють над питанням ідентифікації особи військового у разі його загибелі

Міністерство оборони та МОЗ спільно працюють за кількома напрямками, аби вирішити питання ідентифікації особи у разі загибелі військового.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова під час брифінгу в рамках 1-го щорічного Міжнародного конгресу з військової медицини та ментального здоров'я "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність".

"Питання загиблих, питання зниклих безвісти, питання полонених – це всі питання, пов’язані з ідентифікацією особи. Є різні методи для того, щоб ідентифікувати ту чи іншу особу, це не тільки ДНК аналіз. І зараз в нас є декілька напрямків, за якими ми разом з МОЗ працюємо", - наголосила Калмикова.

За її словами, зараз роздають у військові частини засоби для того, щоб зберігати ДНК в особовій справі людини.

Читайте також: Пошук зниклих безвісти: українці влітку зможуть здати зразки ДНК у восьми країнах

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Україна закупила обладнання для відбору та зберігання ДНК-зразків військовослужбовців і правоохоронців. В Мінреінтеграції повідомили, що законодавством передбачено обов’язкове відібрання біологічного матеріалу у військовослужбовців, а також членів добровольчих формувань територіальних громад. На виконання відповідного закону вже розроблено порядок відібрання зразків геномної інформації людини. Згідно з цим порядком, ДНК людини буде оцифровуватися та зберігатися в особовій справі військового