В Україні розробили онлайн-курс для інформування про торгівлю людьми

На освітній платформі Prometheus створили безкоштовний онлайн-курс «Торгівля людьми: як захистити себе та близьких», за місяць від запуску навчання пройшли 20 тисяч людей.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла правозахисниця, менеджер проєктів протидії торгівлі людьми Карітасу України Наталія Голинська.

«Ми хочемо підвищити рівень обізнаності щодо торгівлі людьми під час війни і донести цю інформацію до якомога більшої кількості людей, особливо молоді. Розуміємо, що молоді люди найчастіше черпають інформацію з онлайн-ресурсів. А ця освітня платформа – дуже популярна, лише за місяць від запуску курс пройшли 20 тисяч людей», - зазначила Голинська.

Зі слів розробників курсу, ними стала команда фахівців з протидії торгівлі людьми Карітасу України, цільова аудиторія – не обмежена, адже від торгівлі людьми не застрахований ніхто. Важливий елемент цього освітнього курсу – правила, які, однак, не треба заучувати напам’ять. Варто тільки переглянути корисні відео, виконати інтерактивні завдання і спілкуватися на форумі, щоб запам’ятати основні принципи безпечної поведінки під час подорожей, пошуку роботи, знайомства в інтернеті, навчання за кордоном, волонтерства тощо.

Читайте також: Держдеп США вніс Росію і Білорусь до списку держав-спонсорів торгівлі людьми

«З дописів слухачів ми дійшли висновку, що є запит на офлайнові заходи (інтенсиви, зустрічі, лекторії, воркшопи) для працівників державних структур, зокрема ДСНС, поліції, соціальної сфери, а також освітян. Для молоді та дітей надалі плануємо створити ще застосунок та симуляційні ігри», - додала правозахисниця.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Національної соціальної служби, від початку 2024 року 121 українець отримав статус особи, яка постраждала внаслідок торгівлі людьми.