СБУ викрила активістку з Луганщини, яка збирає «гуманітарну допомогу» для окупаційного війська

СБУ задокументувала діяльність активістки «Единой России», яка збирає «гуманітарну допомогу» для окупантів з допомогою структур у Татарстані та Луганську.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській області повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Встановлено, що мешканка Привілля, що поблизу Лисичанська, з 2023 року працює на «партійному каналі» надходження до окупованого регіону вантажів з допомогою для російських військ. Вона замовляє необхідне окупантам оснащення через партійні структури та «волонтерські організації» у Татарстані та у тимчасово захопленому Луганську. Отриману допомогу передає представникам ЗС РФ, які воюють проти нашої країни», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в такий спосіб у 2023-2024 роках зловмисниця організувала надходження до окупаційних підрозділів на Луганщині не лише одягу й продуктових наборів, а й кількох партій квадрокоптерів, маскувальних сіток, окопних свічок та інших предметів військового призначення.

Крім того, колаборантка веде пропагандистську діяльність з просування партійних проєктів «Единой России» та нав’язування мешканцям окупованого Лисичанська російської ідентичності.

Читайте також: СБУ затримала шістьох громадян України за заклики до підтримки збройної агресії РФ

Їй повідомлено про підозру в пособництві державі агресору. За цей злочин ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України передбачає до 12 років позбавлення волі та конфіскацію майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській області за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила ще двох «депутатів» т. зв. «народної ради ЛНР».