МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та Лівану до стабілізації обстановки у Близькосхідному регіоні.

Відповідні оновлені рекомендації у зв’язку з погіршенням безпекової ситуації оприлюднено на сайті зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

«МЗС рекомендує громадянам утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю до стабілізації обстановки… Окремо рекомендуємо утриматися від поїздок до територій, що межують з ліванським та сирійським кордоном; територій, що межують із сектором Гази; територій Західного берегу річки Йордан», - зазначається у повідомленні.

Міністерство також наполегливо рекомендувало утриматися від будь-яких поїздок до Лівану до стабілізації безпекової ситуації, а тим громадянам України, які перебувають у цій країні, – залишити її територію.

«Окремо рекомендуємо утриматися від поїздок до територій, що межують з сирійським кордоном; територій, що межують з ізраїльським кордоном на південь від річки Літані; до таборів біженців Нахр Аль-Баред і Беддаві поблизу Тріполі, Айн Аль-Хільвех і Міех Мієх поблизу міста Сайда; Долини Бекаа та південного передмістя Бейрута, району Дахіє», - закликали у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: МЗС України: Росія поширює підробний твіт Кулеби про допомогу США

Детальні рекомендації для громадян України в Ізраїлі та Лівані, а також контакти оперативного зв’язку у разі надзвичайних ситуацій доступні на сайті МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханії в Тегерані, і готується протидіяти цьому.

Терористи ісламського руху "Хезболла" вночі обстріляли територію Ізраїлю. ЦАХАЛ відкрив зворотний вогонь по Лівану.