У Росії засудили українця Єфименка до семи років у справі про «шпигунство»

Санкт-Петербурзький міський суд засудив громадянина України Олексія Єфименка до семи років ув'язнення у колонії суворого режиму у справі про "шпигунство".

Про це повідомляє Медіазона, передає Укрінформ.

Справа Єфименка розглядалася у закритому режимі, її подробиці невідомі. У пресрелізі судової пресслужби сказано, що чоловік «вину визнав повністю, у скоєному покаявся». Його справа надійшла до суду 13 червня, попереднє слухання відбулося 1 липня. Справу Єфименка розглянули за три засідання.

Читайте також: ПАРЄ розгляне резолюції щодо визволення військових і цивільних українців з полону

У пресслужбі міських судів заявили, що Єфименко – громадянин України. Згідно з інформацією із баз даних, чоловік на ім'я Олексій Єфименко вважається зниклим безвісти в Україні. Він зник 21 червня 2023 року у селищі Михайлівка Запорізької області, яке було окуповане російськими військами.

Читайте також: Росіяни взяли у рабство українського громадянського журналіста Ільченка - МКІП

За даними українського правозахисного центру Zmina, Єфименко працював інженером-електриком та жив у Михайлівці зі бабусею та дідусем. Улітку 2023 року російські військові затримали чоловіка і вивезли його до окупованого Мелітополя, де тримали в ув'язненні.

Як повідомлялося, представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов заявив, що захоплення і утримання Росією в полоні цивільних заручників є доказом того, що російська війна є геноцидною.