ВККС обрала заступника голови комісії

Члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України обрали заступником голови Комісії Олексія Омельяна.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні ВККС у четвер, 8 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вища кваліфікаційна комісія суддів України вирішила обрати на посаду заступника голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України члена комісії Омельяна Олексія Сергійовича строком на один рік», - оголосила рішення Комісії головуюча на засіданні член ВККС Галина Шевчук.

Олексій Омельян — єдиний, хто висунув свою кандидатуру на посаду заступника голови ВККС під час розгляду питання. За підсумками голосування його кандидатуру підтримали 12 членів ВККС, троє вказали в бюлетенях, що не підтримують жодного кандидата.

Читайте також: Вища кваліфікаційна комісія суддів обрала нового голову

Напередодні ВККС відклала розгляд питання щодо обрання заступника голови ВККС, оскільки під час проведення кількох голосувань жоден із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів для того, щоб бути обраним заступником голови ВККС.

За інформацією ВККС, Омельян призначений на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України із числа суддів рішенням Вищої ради правосуддя від 1 червня 2023 року.

У 2001 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Правознавство».

До призначення членом Комісії проходив військову службу в Державній прикордонній службі України, працював помічником судді Верховного Суду України та дисциплінарним інспектором Комісії.

Указом Президента України від 31 липня 2012 року призначений суддею Господарського суду Житомирської області.

Як повідомлялося, ВККС на засіданні 7 серпня обрала нового голову Комісії — Андрія Пасічника, який не є суддею.

Відповідно до вимог закону «Про судоустрій і статус суддів», якщо головою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України обраний член Комісії, який не є суддею або суддею у відставці, заступник голови обирається з числа членів Комісії, які є суддями або суддями у відставці.

У цьому зв’язку заступник голови ВККС Руслан Сидорович, який є адвокатом, подав заяву про припинення повноважень заступника голови ВККС. Комісія його заяву задовольнила.