Міжнародні партнери передали уряду списки кандидатів до комісії з аудиту НАБУ - Кривонос

Міжнародні партнери вже передали Кабінету міністрів списки кандидатів до комісії, яка має у цьому році провести незалежний аудит Національного антикорупційного бюро України.

Про це директор НАБУ Семен Кривонос заявив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Одним із пріоритетів є незалежний аудит, який має відбутися у цьому році. Наскільки мені відомо, міжнародні партнери, як того вимагає законодавство, передали списки кандидатів до Кабміну. Очікуємо відповідне рішення уряду — особисто я як директор дуже очікую початку важливого цього кроку в історії НАБУ», - сказав він.

Кривонос зазначив, що і колектив НАБУ, і він як директор цієї установи сприятимуть у проведенні цього незалежного аудиту.

«Це вперше в історії НАБУ буде цей аудит проведений. І я вважаю, що це — надважлива ініціатива, що це надзвичайно важливо — провести цей аудит, щоб виявити і прогалини у діяльності НАБУ, і сильні сторони, і те, що можна покращити.

Читайте також: «Зливи» з НАБУ: Кривонос затвердив висновок службового розслідування

Як повідомляв Укрінформ, Україна до кінця вересня 2024 року зобов'язалася перед МВФ провести перший зовнішній аудит НАБУ незалежними експертами, призначеними міжнародними партнерами.